Laatste nieuws:

 

Lammerenseizoen is losgebroken. Donderdag is het eerste Shetland rammetje geboren, Ysco.

Alle lammeren worden zo snel mogelijk op de foto gezet.

Zaterdag 1 april 2 ooilammeren geboren, Yvette en Yvon en in de nacht van zaterdag op zondag 1 ooitje van Meral, 2 ramlammeren van Virna, kruislingen en 2 ooitjes van Val.

 

 

De dames Wyn en Walnut zijn half juli verhuist naar Anja van Weeghel.

Daar werden ze door de kleinkinderen omgedoopt tot Pip en Woezel.

Zij hebben de cursus halstertraining gevolgd en zijn cum laude geslaagd. Ze vinden het heerlijk om samen met Anja langs de wegen te slenteren en op hun weg een blaadje en sprietje te nuttigen.

Zo fijn als jouw lammeren een zo'n goed huis hebben gevonden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een mail gekregen uit Frankrijk. Met Wicky, Wonder, Wulp en Wyvern gaat het prima. Ze zijn goed gegroeid en hebben het goed naar hun zin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16 september hebben we afscheid genomen van 4 sherino ooien, Ultima (longwool sherino) Rachel, Vitality en Viv (sherino wit en zwart). Ze zijn naar het midden van het land verhuisd waar ze lekker mogen banjeren in de vrije natuur.
Fijn dat schapen met zulke schitterende wol een goed huis gevonden hebben.

 

18 augustus zijn Wicky, Wonder, Wulp en Wyvern geemigreerd naar Frankrijk.

Winterfell mocht niet mee, omdat hij naar de Farm en Country fair was geweest en nog binnen de 60 dagen regeling zat. Omdat Theo van Deijne voorlopig geen tijd had, hebben we samen met de nieuwe eigenaar afgesproken dat de 4 meisjes wel zouden komen. Hijzelf heeft ook een 20 tal shetlandschapen waaronder rammen. Helaas, het is buitengewoon frustrerend, maar wet is wet en we hebben weer iets geleerd.

 

Met Walnut en Wyn gaat het prima en ze krijgen nu een halster training.

 

Zaterdag 20 augustus, zijn Whitney, Winny, Wanda 1 en 2, Watje, Winter en Wednesday verhuisd naar Marieke Kodde en daar zijn we heel blij mee.

Marieke is ook heel erg bezig met wol naast de begrazingsprojecten. Ze heeft al meer dan 13 verschillende soorten schapen en daar passen de longwool sherino's heel goed bij.